Видове гаражни врати: кои гаражни врати са по-добри

Видове гаражни врати

Днес всеки уважаващ себе си собственик на автомобил, трябва да се тревожи за това къде ще съхранява колата си. И разбира се, няма по-добро място за съхраняване на собствената си кола от вашия гараж. Но в допълнение към стените, гаражът трябва да има и порта. Но има различни видове гаражни врати.

И така, коя порта е по-добре да инсталирате в гаража?

Днес пазарът предлага богат избор от различни видове гаражни врати за всеки вкус и бюджет. Но за да разберете коя врата да изберете за гаража в къщата, трябва да проучите всички опции. Производителите произвеждат разнообразни модели и затова зависи от вас да решите въпроса: какви видове гаражни врати са най-подходящи за вашия гараж?

Разбира се, повечето купувачи поставят цената си на първо място при избора на порта. Но ние съветваме на първо място да обърнете внимание на надеждността и качеството на портата. Днес можете да намерите следните видове гаражни врати:

-Секционни порти.

-Ролетни или подвижни порти.

-Врати от въртящия се тип.

-Двукрили порти тип люлка.

Видове гаражни врати

За да разберете как да изберете автоматична гаражна врата, трябва да разберете всички предимства и недостатъци на конкретен модел врата.

1.Шарнирните порти с двойни крила са традиционният и най-популярен модел. Благодарение на простата си конструкция, тези порти са и най-достъпните. Съвременните люлеещи се порти са изработени от метал, където има отвор за входа или изхода.

2.Секционните гаражни врати представляват конструкция от стоманени панели, вътре в която има експандиран полистирол. По време на производството такива порти имат вид на надлъжни панели, които при отваряне или затваряне се огъват. При сгъване портите се сглобяват под тавана на гаража. Разликата от другите модели е, че този тип порта е монтирана вътре в гаража, а не отвън.

3.Подвижните гаражни врати работят по същия начин като ролетите на прозорците. Гаражните ролетни щори се използват най-често на производствените площадки поради маневреността и спестяването на място в гаража.

Повдигащите и обръщащите се врати за гараж са изработени от изцяло метален лист. Те работят по следната схема: при отваряне или затваряне на портите се движат по водачите. Вертикалната ос се движи успоредно на стените, а хоризонталната ос успоредно на тавана. Всички порти от този тип са оборудвани с механизъм, който отговаря за цялото движение.