Какво е това лазерна епилация?

лазерна епилация

Ето какво е това лазерна епилация

Възможно ли е премахването на нежеланите косми завинаги? Какво е действието на лазерната епилация? Колко време издържа след процедурата? Това със сигурност е желанието на всяко момиче, без изключение. Лазерното премахване на космите може да ни помогне в това. Въпреки че тази процедура съществува на пазара вече повече от десет години, тя все пак поражда много митове и страховете. В тази статия ние ще се постараем да отговорим на някои въпроси и да развенчим митовете.

Често задавани въпроси по повод на лазерната епилация:

1/Как да разбера кой тип лазер е по-добър?

За извършване на лазерна епилация са разработени множество устройства, които са базирани на лазери с различна дължина на вълната и мощност. Обикновено клиентът не се интересува от техническите характеристики на самото устройство, каква дължина на вълната има и т.н. Трудно е клиентът да го разбере, за него най-важното е да има резултат и да не боли.

Днес съществуват 3 основни типа устройства за лазерната епилация: александритни, диодни и неодимови лазери. Останали, например, квантове, елоси – са техните разновидности.

В съвремената козметология за лазерна епилация най-широко се използва диоден лазер. Той има дължина на вълната до 800 нанометра, процедурата с този вид лазер е почти безболезнена. Той работи най-ефективно с тъмните косми на светла кожа. Този тип лазер има противопоказания, едно от което е тъмната кожа или наличието на тен. В такъв случай лазера ще остави изгарянията на кожата.

Важния момент за това устройство е, че диодения лазер е контактен лазер. То означава, че процедурата на лазерното обезкосмяване с него се извършва с помощта на дюза, която влиза в контакт с кожата на клиента.

Някои специалисти пренебрегват правилата за пълна стерилизация на дюзата: някои го правят това само с хлорхексидин, но той не убива всичките бактерии, които могат да провокират гъбички, млечница и херпес и други заболявания.