Какво и как да изберем: велоергометър и тренажори

велоергометри и тренажори

Тези, които си поставят за задача да тренират мускулите на тялото си, не е необходимо да ходят на фитнес и да търсят специализирана спортно съоръжение. С помощта на избрания модел, който и да е от тях, Вие бързо ще постигнете целите си. Както и ще допринесете значително за цялостното изцеление на тялото. Преди появата на пистите на орбитата въпросът за избора на домашен уред за кардио упражнения е бил решен главно в полза на велоергометри и тренажори. Сравнително новата спортно оборудване обаче принуди мнозина да се замислят и да преосмислят вижданията си за това какво е фитнес тренировка в действителност. Какво е по-добре да изберете – велотренажор или елиптически симулатор?

Какви мускулни групи работят при ръчно въртене на педалите?

Кардио уредите, които симулират колоездене, работи главно върху мускулите на краката. След упорита тренировка долните крайници губят тегло, мускулната тъкан, особено прасеца, се укрепва и се увеличава твърдостта и еластичността им. В допълнение, въртенето на педалите спомага за устойчиво подобряване на стойката. Тъй като натоварването се пада върху долната част на гърба – лумбалната област. Друг бонус от тренировката е напомпаната преса. Мускулите на която също активно участват по време на тренировка.

А сега ще ви представим и няколко предимства от тренировката с велоергометри и тренажори

6 предимства на велотренажора:

  1. Велотреножорът за тренировка е най-простото кардио оборудване. Ефективно тренира и заздравява сърдечно-съдовата система, ускорява метаболизма и задължително насърчава загубата на тегло.
  2. При това тук участват различни мускулни групи, в резултат на което така наречената „портокаловата кора“ по тялото изчезва.
  3. Почасовите тренировки изгарят около 600 kcal.
  4. Това е една проста и разбираема система за съпротивление, която ще Ви позволява сами да регулирате натоварването, така че всички членове на семейството да могат да се включат и изпитат удовлетворението и свързаността.

Ако някой има противопоказания за спорт, тренировките с велотренажори, изпълнявайки хоризонтални упражнения дори се препоръчва за хора с проблеми на опорно-двигателния апарат, както и по време на рехабилитация.

Цената на това изключително ефикасно кардио оборудване е достъпна за повечето потребители. Особено, ако се съсредоточите върху механичен или магнитен модел.