Как да изберем боксови ръкавици

боксови ръкавици

Ръководство за избор на боксови ръкавици

Ето, че сте решили, че ще започнете да се занимавате с бокс. Това само по себе си заслужава всяко одобрение! Остава да се справим с няколко организационни въпроса: намерете свободно време, клуб, който е на достъпна цена / удобен и закупете необходимото оборудване като боксови ръкавици.

Спортни облекла – къси панталони, тениска и маратонки, най -вероятно вече имате, ако не, няма да е трудно да ги купите. При боксовите ръкавици е различно, ако отидете в който и да е онлайн магазин, ще видите, че изборът не е просто голям, а огромен – кои да вземете не е ясно.

На първо място, боксови ръкавици се използват, за да се гарантира безопасността на тестото – тоест самият спортист. Използването на бюджетни ръкавици, които не отговарят на изискванията за безопасност, често води до наранявания на ръцете с различна тежест. Спестяването на ръкавици може да струва скъпо. Почти всички евтини ръкавици са проектирани по такъв начин, че е невъзможно или трудно да се стисне напълно юмрук в тях. Това води до факта, че боксьорът първоначално развива неправилна и опасна за здравето техника на удряне – с недостатъчно стиснат юмрук. Второ и не по -малко важно, най -евтините материали за пълнене се използват в бюджетни ръкавици. Съществува голям риск, че след няколко месеца тренировка пълнителят ще загуби защитните си свойства, той просто ще пробие.

Критерии за избор на добри боксови ръкавици

При избора на боксови ръкавици е важно да обърнете внимание на следните точки:

  • Конструкция на боксови ръкавици
  • Дизайнът на тялото на ръкавиците трябва да осигурява плътно и удобно хващане на юмрука, както и правилното положение на палеца – участъкът за палеца трябва да позволява без усилия и дискомфорт да му придаде анатомично правилно положение спрямо стиснат юмрук. Защитата от страната на ударната част на ръкавицата е допълнителен плюс. Той предпазва палеца от нараняване при нанасяне на неточни или плъзгащи удари.