Как да изработим сватбени покани

поканите за сватба
  1. Как да изработим поканите за сватба

Един от най-важните моменти при организирането на сватба е съставянето на списък с гости и изпращането на сватбени покани.

Поканите за сватба се изпращат няколко седмици преди планираното тържество. Поканите могат да бъдат писмени и да се изпратят в затворен плик. Ако сте отпечатали сватбени покани в печатница, имената на гостите трябва да се впишат на ръка. Дори ако сте отправили устна покана, писмените сватбени покани към гостите са задължителни. По традиция, такава покана се изпраща към главата на семейството. Самите организатори най-често участват в раздаването на покани, понякога родителите на младата двойка също помагат с това.

Ако поканите гости на сватбата и сватбения банкет, добра практика е да изпратите две отделни покани. Наред с основните сватбени покани, на гостите се изпраща и отделен лист с поканите за банкета, където се посочват адресът и часът на събитието.

Ако не Ви се занимава да поръчвате или купувате сватбени покани, може просто да се обадите на всички гости, да обявите предстоящото тържество и да ги поканите на сватбата, като посочите мястото и часа. Това е най-лесният начин, но не винаги е ефективен. Напълно е възможно някой от гостите да обърка датата или да забрави мястото на срещата. Затова най-добре е да поканите гостите писмено с добре подготвени сватбени покани.

  1. Откъде да вземем поканите за сватба

Ако имате талант и усет за рисуване или ръкоделие и много свободно време, добра идея е да изработите собствени сватбени покани. Предимството е, че така ще постигнете уникалност и оригиналност. В допълнение, оригиналността на Вашите покани може да се изрази и чрез факта, че всички Ваши сватбени покани ще бъдат различни.

Недостатъците включват необходимостта да се подготвят всички необходими материали – хартия, панделки, декор.