Килими за дом и за уют

Килими за дом

Килимът е декорация на стая, комфорт, топлина, приятни тактилни усещания и шумопоглъщане. Остава само да го изберете правилните килими за дом и уют. Изминаха дните, когато килимите гордо украсяваха стените и покриваха целия под в стаи, от стена до стена. Днес подходите към дизайна и изпълнението са променени, но висококачествените и красиви килими все още са на мода. Разбираме как да изберем правилния килим, на какъв материал да се даде предпочитание, каква трябва да бъде купчината, моделът, размерът и формата. Нашата фирма, Тонитекс ООД е на Ваше разположение. Притежаваме опит и сме готови да Ви съдействаме при Вашия избор на правилен килим. София, бул. Христо Ботев, № 92. Телефон за поръчки: 0888249719.

Килимите имат завършен дизайн и шарка, завършени ръбове и се използват за декорация, положени върху определени части от пода върху линолеум, паркет, ламинат и др.

  1. Материал, от който е направен килимът:

Класическите материали за изработка на килими за дом са вълна и коприна. От незапомнени времена и до сега такива килими се считат за най-високия шик, но не всеки може да си ги позволи и те не винаги са подходящи в съвременните жилища.

В зависимост от използвания материал, всички килими са разделени на следните видове:

  • естествени от овча вълна, коприна, памук и животински кожи. Това са най-скъпите килими, изглеждат страхотно, но изискват специфични грижи;
  • Килимите, направени от изкуствени тъкани, често се бъркат със синтетични килими. Изкуствените влакна са тези, които са произведени от естествени суровини чрез преработка и химически реакции. Ярък пример е вискозата, която се получава от целулозни влакна;
  • килимите от синтетични влакна всъщност са изцяло създаден от човека продукт. Влакна се получават чрез преработка на петролни продукти, газ и въглища. Тази група включва акрил, еластан, полиестер, полиамид и други. Това са издръжливи и лесни за употреба продукти.

В продажба днес можете да намерите както напълно естествени, така и синтетични варианти, както и частично синтетични килими, в които са смесени няколко вида влакна. Последните се считат за най-добрият вариант, тъй като запазват предимствата на типовите видове влакна. Въпреки това, дори напълно синтетичните килими днес практически не се различават от естествените на пипане.