Коктейлни хапки и кетъринг

Коктейлни хапки и кетъринг

Паузите за кафе и обедната почивка са част от повечето провеждани мероприятия. Често участниците излизат от залите на кратка почивка за кафе и бисквитки. Понякога гостите на дадена конференция пристигат час преди началото на събитието. Някои пристигат отдалеч, искат да се срещнат с колеги и да говорят преди началото на конференцията. Затова е много важно за Вас като организатор да ги обслужите правилно с коктейлни хапки и кетъринг.

Какво Ви е необходимо за добър кетъринг на конференцията?

В зависимост от мащаба на планираното събитие, продължителността му и възможността за инсталиране на подходящо оборудване в близост до конферентната зала, можете да поръчате различни професионални услуги за кетъринг, при това на достъпна цена. В зависимост от спецификата на събитието, храненията могат да включват:

-топли и студени напитки;

-сладки закуски, десерти и сладкиши;

-закуски, сервирани като студен бюфет;

-ястия за вечеря и други подобни.

Как да изберем правилния формат за хранене?

Когато планирате да организирате кетъринг и искате да изберете подходящия формат, препоръчително е всичко да съобразите с:

-целта на събитието;

-спецификата на компанията;

-приемлив бюджет;

-брой на гостите.

Започвайки от това, опитният екип на избраната от Вас кетърингова фирма ще Ви предложи формата, който най-добре отговаря на Вашето събитие.

Ние можем да Ви помогнем да изберете вида услуга, която да създаде най -удобните условия за отдих и уютна комуникация на поканените. Това могат да бъдат:

  • кафе паузи;
  • кратки бизнес срещи;
  • бюфет;
  • тържествено събитие;
  • коктейлно парти;
  • друг формат, който Вие желаете.

Как да създадете добро кетъринг меню?

Ако конференцията започва много рано, може да се сервира лека закуска: сандвичи, приготвени от багети с различни добавки, свежа салата и пресни плодове. Ако конференцията е изискана, можете да приготвите различни коктейлни хапки, елегантни тарталети – например с хайвер или хумус с добавяне на цвекло, поръсени с различни приятни на вкус за консумация билки.

Ако обаче събитието започва в по-късно време, препоръчително е да поздравите гостите с леки сладки. Най -добре е да избягвате тежки сладкиши, печени десерти и тежка сметана: гостите може да се почувстват сънливи в началото. Отдайте предпочитание коктейлни хапки и кетъринг с плодова салата или покритите с шоколад плодове, зърнени бисквити или пълнозърнести мъфини.