Нов ключ за кола – процес на получаване и цени

нов ключ

Как да получите нов ключ за Toyota

Имате ли Тойота? Какво се случва, когато загубите ключа за колата си? Оказва се, че получаването на нов ключ не винаги е толкова лесно. Вътре в ключа има транспондерен чип, който го кара да работи с вашия имобилайзер на двигателя – това е системата против кражба, която предпазва хората от прегряване и кражба на вашата Toyota.

Когато възникне авария, свързана с ключалка или ключ, трябва да действате. Имате нужда от решение и то бързо. Първото Ви действие може да бъде да потърсите онлайн местен ключар близо до Вас, но е важно да вземете предвид резултатите от търсенето, вместо просто да се свържете с ключаря, който е най-близо до вашето физическо местоположение.

Загубихте ключовете за колата си

И така, какво трябва да направите, ако загубите ключовете на колата си? Не изпадайте в паника! Можете да намерите някои евтини опции, ако знаете къде да търсите. Ако сте изгубили ключа си или сте го повредили, намирането на заместител е точно като смяната на всяка друга част от колата Ви: потърсете най-добрата сделка, защото понякога има нискокачествени копия, които витаят наоколо и искате да избегнете тях, за да сте сигурни, че вашият ключ работи правилно!

Процес за получаване на нов ключ

Процесът на подмяна на ключа или смарт ключодържателя на вашата Toyota започва с получаване на оценка от местния ключар. Можете да направите това по телефона или онлайн. Трябва да имате със себе си следната информация:

  • Регистрация на превозно средство
  • Валидна шофьорска книжка
  • Кредитна или дебитна карта на ваше име или в брой
Колко струва нов ключ за Toyota

За да получите нов ключ, ще трябва да платите такса за празен ключ и такса за програмиране. За стандартен ключ таксата е $100-$200. За интелигентен ключодържател таксата е $250-$350. Цената на тези ключове може да бъде по-висока, ако имате по-нов модел превозно средство. Освен това някои модели на Toyota изискват едновременно програмиране на два ключа. Това означава, че ако загубите и двата си ключа, ще трябва да платите за два нови ключа едновременно, преди автомобилът Ви да може да бъде стартиран отново, дори ако засега имате нужда само от един нов ключ. Ако искате да предотвратите това да се случва в бъдеще, попитайте за закупуване на допълнителен комплект ключове от ключаря, преди да си тръгнете.