Още за критериите, по които избираме боксови ръкавици

боксови ръкавици-1

Подплата на боксовите ръкавици

Подобно на строителството, подложката е съществена част от ръкавицата за предпазване на ръцете ви. Различните функционални видове боксови ръкавици (тренировъчни, спаринг, снаряди и бойни) имат различна подложка. Сега говорим за универсални тренировъчни ръкавици, останалото ще разгледаме по -късно.

Подплънката в универсалните тренировъчни боксови ръкавици трябва да е амортизираща. В същото време тя трябва да е достатъчно еластична, за да осигури „усещане за контакт“ при удар, а също и да не е твърде твърда, за да сведе до минимум възможните щети на спаринг партньора. Добрите тренировъчни ръкавици имат комбинация от тези свойства. Те ефективно намаляват енергията на удара, като ви позволяват да нанасяте удари безопасно и точно, като същевременно се наслаждавате.

Друго изискване за подплата е издръжливостта. Подложката при никакви обстоятелства не трябва да губи своите физически свойства за поне една година интензивно обучение.

Попитайте как да разберете? Просто попитайте колко дълго са гарантирани тези ръкавици. По правило гаранционният срок се определя от продавачите по такъв начин, че продуктът гарантирано да го издържи.

Фиксиране на китката

В боксови ръкавици китката е фиксирана с велкро или дантели. Ръкавиците с велкро могат да се препоръчат за начинаещи спортисти, връзката е опция за професионалните боксьори. Има и гумена лента, фиксираща китката в боксова ръкавица – по -добре е да откажете тази опция веднага, поради лошата й надеждност.

Замислените брави за китки използват трайна, висококачествена велкро. За плътно прилепване към китката велкрото трябва да е достатъчно широко, за да осигури отлично сцепление при изместване.

Материал, от който са изработени боксовите ръкавици

Ръкавиците от естествена кожа обикновено ще издържат по -дълго. Въпреки че сега има висококачествена изкуствена кожа, която по никакъв начин не отстъпва на естествената, а също и на същата цена. Във всеки случай материалът трябва да е твърд на допир, избягвайте ръкавици от изкуствена кожа, подобни на кърпа.