Прочистване и отпушване на канал

отпушване на канал

Как да почистим канал

За отпушване на канал без много усилия e достатъчно да извършите няколко прости стъпки. Запушването се получава поради примеси във водата, корозия на тръбите или замърсявания, които се отмиват от съдовете. Нека да видим какви са ефективните начини за почистване на тръбите от запушвания.

Методи

Ако тръбите са стоманени, изсипете вряща вода в мивката. Ако тръбите са пластмасови, просто се опитайте да отворите горещата вода за 15-20 минути. Може би водата ще премине нормално.

Ако блокирането се дължи на натрупване на мазнини, продължете както следва:

  • Вземете съд, изсипете чаша вода в него.
  • Добавете чаша сода и разбъркайте.
  • Добавете половин чаша сол и разбъркайте.
  • Изсипете разтвора в мивката.
  • След 10 минути почистете изтичането с бутало и изплакнете със струя вода.

 

Можете да използвате прахосмукачка за почистване на запушването, ако вашата прахосмукачка може да работи в режим на издухване. Увийте кърпа около тръбата му и я поставете в отвора за източване. Включете прахосмукачката и въздухът ще се прокара през запушването, ако не е много силен.

Отпушване на канал с „бутало“

Изсипете вода в мивката. Поставете буталото така, че да покрие отвора за оттичане и натиснете върху него. Под буталото трябва да има вода, тъй като водата почиства тръбата повече от въздуха. Ако блокирането не е много гъсто, то се придвижва с въздух.

Обърнете внимание: ако мивката е двусекционна, тогава и двата отвора трябва да бъдат запушени по време на почистване.

Тел за почистване на канала

Ако водата се поддържа на същото ниво, можете да използвате специално устройство, стоманен кабел. Това е дълго, гъвкаво метално устройство, с дръжка от единия край и спирала или таралеж от другата. Този край се поставя в тръбата, дръжката се завърта, кабелът се премества, докато съпротивлението е малко. Мръсотията се изтласква и се отмива с вода или се изважда.

Евроканал ЕООД: фирма за отпушване на канали в София. Позвънете на дежурния им телефон за съдействие