Йога за подобряване на състоянието ви

Йога за подобряване на състоянието ви
Йога за подобряване на състоянието ви

Йога за подобряване на състоянието ви, полезна информация от добрите йога експертите в София на yogasofia.com

Йога за подобряване на състоянието

Редовната практика може да насърчи чувството за активна работа по проблемите и да осигури усещане за контрол върху подобряването на емоционалното си благополучие.

Най-важното обаче е, че асаните, както се практикуват в Раджадхираджа йога, йога, която преподаваме в Хималайския йога институт, компресират и декомпресират определени жлези и чакри. Това води до балансирана секреция на хормони и усещане за общо благополучие. Отрицателните склонности могат да бъдат контролирани и тревожните тенденции могат да бъдат напълно изкоренени. Това се постига със специфична комбинация от асани, дихателни техники и уроците по тантрическа медитация. Тях преподаваме като част от системата Раджадхираджа на йога. В идеалния случай ежедневната рутина трябва да се дава от квалифициран учител и трябва да бъде персонализирана в зависимост от конкретните психически и физически проблеми, с които човек се бори.

Йога и облекчаване на стреса

Стресът е голяма епидемия в нашето общество, която нарушава способността ни да мислим ясно и ни води по пътя на реактивност. За съжаление, повечето хора са подложени на стресови ситуации всеки ден, независимо дали поради токсична връзка, стресова работна среда или нездравословен начин на живот.

Стресът се подхранва от хормони – епинефрин и кортизол, които създават състояние на „свръхбдителност” в ума и тялото ни. Йога и медитация могат да бъдат много ефективни за противодействие на реакцията на хроничен стрес.

Йога помага при стреса чрез активиране на парасимпатиковата нервна система (релаксационна реакция), което води до спокоен и спокоен ум. Когато се предизвика реакция на релаксация, нивата на стрес намаляват и се освобождава окситоцин (хормонът на добро настроение). Това води до умствена релаксация.

Йога и медитация стават все по-популярни като съзнателни и въплътени подходи към лечението. Те помагат на човек да развие отпуснато и спокойно състояние на ума. Независимо дали човек практикува в студио или в уюта на собствения си дом. Редовната практика на йога може да доведе до значителни ползи за личността и физическото благополучие. Най-добри резултати се постигат, когато човек практикува персонализирана рутина на дневна база. Както е дадено от учител по Раджадхираджа йога.

Тряба задължително да пробвате и гимнастика за здраве

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО