Какво е Редуктил?

Какво е Редуктил

Какво е Редуктил? Reductil е подобрител на ситостта. Активната му съставка е сибутрамин хидрохлорид.

Какво е Редуктил и как работи?

Reductil блокира нервните клетки, които освобождават и реабсорбират серотонин. Това означава, че нивата на серотонин се увеличават. Те действат в мозъка и засилват чувството за пълнота, така че да ядете по-малко и съответно да отслабнете.

За кого е подходящ Редуктил?

Вашият лекар ще реши дали Reductil е подходящ за вас. Той ще бъде предписан само ако вашият индекс на телесна маса (ИТМ) е 30 или повече или ИТМ е 27 или повече и имате други здравословни проблеми, свързани с теглото.

Трябва ли да се съчетава Редуктил с диета и физически упражнения?

Провеждани са многобройни изследвания по темата и резултатите са еднозначни. Когато се използват в комбинация с диета с намалени калории и подходяща физическа активност, 77 процента от пациентите са постигнали загуба на тегло, което е било от полза за здравето им.

Има ли странични ефекти и какви са те?

Най-честите странични ефекти включват безсъние, запек, сухота в устата, малки повишения на кръвното налягане и др.

Дългосрочна ефективност на Редуктил(сибутрамин)

Обикновено 6 месеца след започване на лечение със сибутрамин, количеството на приеманата  храна се възстановява. Това явление се нарича сибутраминова тахифилаксия. След прекратяване, често се наблюдава възстановяване на загубеното тегло. Това подчертава, че сибутраминът е ефективен за намаляване на телесното тегло и приема на храна, когато се дава за кратки периоди от време (6-12 месеца), но ефективността му намалява, когато се прилага хронично (> 1 година) . Всъщност при хора няма проучвания, по-дълги от 2 години, оценяващи ефектите на сибутрамин, намаляващи теглото. Сибутраминовата тахифилаксия може да се обясни с хомеостатични механизми за регулиране, които насърчават резистентността към по-нататъшни действия за намаляване на теглото на това лекарство. Тези механизми за регулиране могат да бъдат обяснени както следва. Краткосрочното приложение на сибутрамин понижава зададената точка на телесното тегло. Тази установена телесна маса не се намалява трайно при продължително приложение на сибутрамин, тъй като мозъкът ще се противопостави на тази промяна чрез стимулиране на апетит, награда за храна (удоволствие, свързано с консумация на вкусна храна), а също и чрез намаляване на базовия разход на енергия и намаляващите запаси от телесни мазнини.