Как да изберем детски килим? – 1 част

Как да изберем детски килим?

Децата са неспокойни, забавни, обичат игрите на открито. Мястото за игра за тях трябва да бъде възможно най-удобно, комфортно и топло. Изисква се сериозно да се подходи към избора на подова настилка. Рейтингът на детските килими сред продуктите за бебета е висок. Все повече родители ги предпочитат. Това е сензационно предложение за отдих и игри. Продуктът е необходим по много причини. Малките деца прекарват много време на пода. Те играят там, пълзят, учат се да ходят. Меката подплата ще стопли вашето мъниче. Можете да играете на платното дълго време, оставайки топло.

 

Кой е най-добрият детски килим, за свободно пълзене на малките деца

Детските килими са изработени от различни материали. Когато избирате килим за детската стая на Вашето дете, си струва да вземете предвид предназначението им.

Подложката на детските килими може да бъде естествена или синтетична. Съществуват следните разновидности:

  1. Вълнени детски килими. Вълната е топла и естествена. Недостатъкът при този вид детски килими е трудността на почистването, алергенността, уязвимостта към молци. Така че, тук грижите, които следва да проявявате, са повече и са необходими, ако решите да се спрете на вълнен детски килим.
  2. Памук, лен, коприна – от тях се създават декоративни, меки тъкани и се изработват хубави, качествени детски килими.
  3. Банан, бамбук се използват за тъкани на този вид килими. Те се отличават с издръжливост и топлоустойчивост.
  4. Детски килими от акрил – тези детски килими не губят цвят за дълго време, устойчиви са на гъбички. Недостатъкът им е електрифицирането, също така те пропускат студ от пода.

 

С какво можем да заменим бебешка постелка за пълзене?

На практика съществуват много варианти за детски килими в стаята на малкото дете. Понякога родителите просто поставят малкото дете на килима, за да си играе то там. Това място безопасно ли е за здравето? Дали детето ще се чувства удобно там? По-добре е да закупите специален детски килим или специална еко постелка за деца.