Как работят електрическите камини?

Как работят електрическите камини?

Как работят електрическите камини? Електрическата камина е камина, която работи на електричество, създавайки красив електрически пламък. Това не е „реално“, но изглежда много реалистично. Можете да закупите електрическата камина свободно стояща, монтирана на стена или вградена и не изисква комин или друг специален монтаж. Камината е затворена със стъкло.

Всичко, което трябва да направите, е да включите устройството в контакта и да го включите ръчно или с включеното дистанционно управление. Електрическата камина винаги трябва да е включена в контакта, за да работи. Някои електрически камини се предлагат с вентилаторни нагреватели, които ви позволяват да регулирате топлината. Ако топлината не е необходима, топлината може да бъде изключена и да се генерират само пламъци. Топлината може да се сравни с електрически радиатор.

Предимствата на електрическите камини

Електрическата камина създава уют и топлина с красив и реалистичен пламък. Тъй като няма истински огън, това е добра алтернатива за тези, които не искат открит огън в къщата. Електрическата камина е без дим и миризма и не изразходва никакви материали, тъй като изисква само електричество. Също така не изисква много почистване и е лесна за поддръжка. В случай на преместване електрическите камини могат да бъдат преместени лесно, тъй като са монтирани с няколко скоби.

Как работят електрическите камини?

Електрическата камина е проста алтернатива на конвенционалната печка. Той загрява въздуха в помещението с помощта на електрически нагревателни елементи и следователно е директен електрически нагревател. Докато нагревателните елементи, носещи ток, загряват въздуха в електрическата камина, той се издига и се разпределя в помещението. Това създава отрицателно налягане в камината, което засмуква пресен въздух от помещението и го насочва към нагревателните повърхности. За разлика от конвенционалната камина, електрическата камина пренася топлинна енергия в помещението главно под формата на конвекция.

Електрическа камина с измамно истински пламъци

Истинското усещане за камина обаче не идва само от игриво пламтящите пламъци. Това също изисква тлеещи трупи, звуково пращене и аромат на етерични масла, които се произвеждат при изгарянето на смолите. Производителите на електрически камини се опитват да имитират тези ефекти колкото е възможно повече. Множество мигащи светодиоди в реалистично моделирани групи осигуряват истински вид на огън. Междувременно пукащите шумове идват от вградените високоговорители – така наречените пукащи модули.